Ο ρόλος του κτηματομεσίτη και πώς να τον επιλέξετε

Στην εποχή μας, η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει μεταφέρει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων μας στο διαδίκτυο και η αναζήτηση και προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων γίνεται κατά κύριο λόγο online. Oι επαγγελματίες κτηματομεσίτες με τη σειρά τους έχουν στο «οπλοστάσιο» τους εκτός από τα παραδοσιακά μέσα όπως τοπικές εφημερίδες και μικρές αγγελίες, μέσα προβολής όπως εταιρικές ιστοσελίδες, ειδικές ιστοσελίδες κτηματαγοράς Ελλάδας και εξωτερικού, portals και social media.

Πώς λοιπόν μπορεί να σε βοηθήσει ένας μεσίτης:

1. Η πώληση είναι περίπλοκη
Για πολλούς ανθρώπους, η πώληση ακινήτου είναι η πιο σημαντική οικονομικά και πολύπλοκη συναλλαγή που θα κάνουν στη ζωή τους. Σε μια τέτοιου μεγέθους συναλλαγή, έχεις ανάγκη έναν έμπειρο σύμβουλο.

2. Ούτε η αγορά είναι εύκολη
Ακόμα κι αν έχεις όλα τα μετρητά πάνω σου, η αγορά ενός σπιτιού δεν είναι απλή πράξη. Υπάρχουν γραφειοκρατικές και νομικές λεπτομέρειες, συναντήσεις με τον ιδιοκτήτη ή τους αντιπροσώπους του, τις οποίες θα διευκολύνει η συνεργασία σου με έναν επαγγελματία. Ο μεσίτης σου θα ξέρει να σου πει ακόμη πώς να αποφύγεις τυχόν προβλήματα και καθυστερήσεις.

3. Είναι η δουλειά του
Η ζωή σου δε σταματά όταν αποφασίζεις να νοικιάσεις, να πουλήσεις ή να αγοράσεις ένα σπίτι, ενώ είναι κάτι που απαιτεί χρόνο, μετακινήσεις, τηλέφωνα και εμπλέκει πολλές υπηρεσίες. Όταν εσύ προσπαθείς να τα χωρέσεις όλα στην καθημερινότητά σου, ανάμεσα στη δουλειά, τις δραστηριότητες και την οικογένειά σου, ο επαγγελματίας μεσίτης έχει ένα σκοπό: να προωθήσει ακίνητα και να ολοκληρώσει κάθε διαδικασία. Έτσι, κερδίζεις χρόνο και σημαντικές ευκαιρίες.

4. Γνωρίζει την αγορά
Ακόμα και ένας πολύ ενημερωμένος κάτοικος της περιοχής που σε ενδιαφέρει, δε μπορεί να γνωρίζει τις τάσεις και τα μυστικά της κτηματομεσιτικής αγοράς, ούτε να παρακολουθεί τις εξελίξεις από μέσα, όπως ένας επαγγελματίας. Οι γνώσεις και η εμπειρία του μεσίτη εξοικονομούν χρόνο, αφού ξέρει τι ψάχνει ο κόσμος, τις συνηθισμένες δυσκολίες και πώς να τις διαχειριστεί.

5. Διαπραγματεύεται καλύτερα
Πολλές φορές, οι επίδοξοι ενοικιαστές και αγοραστές εντοπίζουν αρνητικά χαρακτηριστικά ως τακτική διαπραγμάτευσης. Ακόμα κι αν πρόκειται για ειλικρινή σχόλια, συχνά έχουν συναισθηματικό αντίκτυπο στον ιδιοκτήτη και μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένες αντιδράσεις ή υποχώρηση στην τιμή. Το αντίθετο μπορεί να συμβεί αν εσύ είσαι στην άλλη πλευρά και ο ιδιοκτήτης δεν δέχεται παζάρια. Ο μεσίτης είναι αντικειμενικός και λειτουργεί ως καλός πωλητής που προστατεύει το συμφέρον σου.

6. Σε συμφέρει
Κανένα ποσό δεν είναι ασήμαντο και φυσικά η προμήθεια του μεσίτη είναι ένα έξτρα κόστος. Όμως αν αναλογιστείς, το χρόνο που εξοικονομείς, το άγχος που θα αποφύγεις, την έρευνα που δε θα χρειαστεί να κάνεις και τη σωστή διαπραγμάτευση με ξεκάθαρους όρους που θα σε γλιτώσει από πιθανές παγίδες και υπερεκτιμημένες αξίες, τότε η αμοιβή του επαγγελματία θα ανταμείψει και σένα τελικά.

Επίλεξε τον μεσίτη με βάση:

  • την γνώση του
  • τη συνέπεια του
  • το πλάνο του για την προώθηση του ακινήτου σου. Το πλάνο αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το ζητάς γιατί η απλή αναγγελία της πώλησης του στον καθημερινό τύπο δεν αρκεί και αυτήν την προώθηση θα μπορούσες να την κάνεις και μόνος σου. Οι σύγχρονοι τρόποι προώθησης περιλαμβάνουν οπωσδήποτε το διαδίκτυο και μάλιστα με πληρωμένη καταχώρηση σε εξειδικευμένους ιστότοπους.

Επίσης μην αναθέτεις το ακίνητο σου σε πολλούς μεσίτες. Το πελατολόγιο είναι το ίδιο είτε οι μεσίτες είναι πολλοί είτε είναι λίγοι. Η εμπειρία έχει δείξει ότι θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα αρκεί να δώσεις μεγάλη προσοχή στον μεσίτη που θα επιλέξεις, να είναι πραγματικά έγκυρος και επαγγελματίας.

Για πιο ειδικές συμβουλές για το δικό σας ξεχωριστό ακίνητο, καλέστε μας:
Τηλ. 27210 22122 και 698 190 9005
Site: www.easyhome.com.gr
E-mail: hello@easyhome.com.gr